To gode venner kull 2019

To gode venner kull 2019

- Inspirert av Disney -

Informasjon

Født: 4. mars 2019Mor: CH NO*Ped Alba Amora - SBI n 21


Far: CH Cinamon Boy av Ontario - SBI bFarge på kull er sjokoladetabby


Innavlsprosent på 6 genrasjoner: 0,00%Kombinasjonen er DNA - testet for over 40 forskjellige arvelige sykdommer.


Les mer om DNA-testen i menyen.

NO*Condotti's Tarzan

Vekt ved 15 uker: 2150gFarge: SBI b 21 - sjokoladetabbyIkke for salg


Les mer om Tarzan under avlskatter i menyen.

NO*Condotti's Tantor

Vekt ved 15 uker: 2149gFarge: SBI b 21 - sjokoladetabbyKos / Show - Solgt


Ragnhild, Volda

30. juni 2019:


Tantor fikk en kraftig reaksjon på vaksinen, det har vert en tung uke med handmating og veterinær besøk.

Etter utlevering av Tantor fikk han bivirkning og kraftig reaksjon på vaksinen med oppkast. Det førte til at han ble dehydrert og lite matlyst.


Han kom hjem til oss og jeg fikk tatt han til veterinær. Hun mente det var reaksjon på vaksinen. Dette er noe alle kan få, men svært sjeldne tilfeller kan det skje. Kattunger er mer utsatt da de ikke har bygd opp samme imunforsvar som voksne katter. Tantor ble håndmatet og jeg holdt døgnvakt. Det var effektivt og han kastet heldigvis ikke opp mer etter han kom hit. Tantor ble sakte men sikkert mye bedre og frisk igjen<3


Ekstra sjekk hos hos veterinær Linn ble gjordt. For å få bekreftelse på at formen hans var bedre. På klinkken var han helt eksemplarisk. Malet, koset og lekte. Jeg valgte like vel å  holde han her til jeg var helt sikker på han fikk i seg normalt med veske og mat selv.


Underveis hadde jeg kontakt med veterinær Siw Røeggen Lødemel som undersøkte han første gang og nye eier Raghild. I tilegg fikk jeg råd og hjelp av andre oppdrettere siden jeg aldri selv har opplevd dette tidligere. Det er sjeldet man får en så kraftig reaksjon. Jeg blir ubeskrivlig gla i hver og en av kattungene og syns dette var skummelt. Nå blir det gitt det som kalles en levende vaksine, den er sterkere enn tidligere som var død-vaksine. Men det levende er mye mer beskyttende. Så jeg kommer til å forsette og sette denne på egne katter. De sykdommene som kan komme dersom man ikke setter den, kan bli mye mye verre reaksjon.


Heldigvis gikk det bra med Tantor gullet<3 Han spiser og drikker normalt igjen. Han leker og styrer, høyt og lavt. Det er så godt å se. Før han reiste ble han veldig god venn med vårt nyeste tilskudd, NO*Ped Alba Sofia.


Tantor bor nå i hjembygden min Volda. Der han har funnet seg til rette. Han har ikke blitt helt venn med sjefen i huset, Bella pus enda. Men det går seg nok snart til:) 

Jeg syns det er leit hans nye familie fikk en slik start, på det som skulle bli koselige og kjekke dager. Men dette er ikke noe jeg kunne forutsett da han ikke viste tegn de dagene jeg hadde han før levering. Heldigvis gikk det bra med Tantor!<3


Jeg kommer selvsakt til å følge opp Tantor videre. Han har fått kallenavnet Milo. Det er litt morro for jeg vurderte og kalle han dette i stamtavlen.


Jeg ønsker Ragnhild og hennes familie gode og kjekke dager videre med Milo <3Tilslutt vil jeg få takk Ørsta Volda Dyreklinkk som har gitt oss fantastisk hjelp. Også de oppdretterene som gav meg råd <319. juni 2019:


På grunn av fornying av design på Ped Albas hjemmeside ble jeg litt forsinket med å legge ut egne bilder. Tantor og Tarzan er over 15 uker. Tantor er reservert og er snart klar for nytt hjem. Tarzan blir hos oss. De leker og koser seg. De voksne pusene er gjerne med på leken. De spiser forsatt godt og har flotte vekter. Tantor har en vekt i dag 2149g på og Tarzan på 2150g. De er alså det jevneste kullet i vekt jeg har hatt.10. juni 2019:


I dag er kattungene 14 uker. De begynder å bli store i størrelsen nå og mye pels på dem begge. Tantor  har mye personlighet og har et svært unikt og godt vesen. Han er oppfinsom og kreativ og har mye morsome påfunn. Kosete og god. Selvstendig. Dagens vekt er 1931 g.


Tarzan er er høyt og lavt. Han elsker mat og er blitt restespiseren. Han er litt mammadalt og sover helst i lag med mor. Men er selvstyrt. Dagens vekt er 1988 g.


Se mange nye bilder av dem i album og videoklipp på vår fb-gruppe.4. juni 2019:


I dag er kattunger 3 mnd akkurat (13 uker i går). Store kraftige gutter begge to. Kosete og lekne. Og mat er det beste som finst. Herlig pus som har mye å gi💙 Dagens vekt er 1790g
Tarzan høyt og lavt, passer til navnet. Han har en vekt idag på 1817g


Se mange nye bilder av dem i album og videoklipp på vår fb-gruppe.28. mai 2019:


I går ble kattungene 12 uker. De vokser fort og er kraftige og store gutter begge to. De leker mye med hverandre, typisk unge hanner. Men er også selvstendige. Noe av det kjekkeste som finst er å leke med halene til de voksne kattene.


Vi har begynt på RC Growth og det er helt fortreffelig.


Tøffingen Tantor er forsatt ledig til det rette hjem. Han er kosete og svært leken. Veldig fluffy lang og mye pels. Stor i størrelse. Fint hode og mye pels i hale. Utstillingskvalitet. Mye personlighet i Tantor. I dag har han ei vekt på 1655 g.


Tarzan er noe roligere enn sin bror og styrer mye med egne leker. Men er gjerne med på lek i lag med de andre. Som Tantor er han tung i kropp. Men noe kortere i lengd. Tarzan er den eneste i denne kobinasjonen som har arvet øyefargen til Amora. Noe lysere enn Amora sine øyner. Tett og lang pels. Men ligger inn til kroppen og ikke like fullt så fluffy som Tantor. I dag har han ei vekt på 1687 g.


Nye bilder av dem i album. Se også videoklipp på vår fb-gruppe24. mai 2019:


I dag har NO*Condotti's Tantor - SBI b 21 og NO*Condotti's Tarzan - SBI b 21 fått første vaksine, helseattest, chip (ID-merke) og ormekur av veterinær Siw Røeggen Lødemel.
Tantor hadde det så morro med å utforske rommet på klinkken. Tarzan fikk snust over det meste av rommet vi var på.


Tusen takk til Siw og Elisabeth K. Bratteberg for god hjelp. Og Siv E. Røed som underholdte Tantor som så gjerne ville skrive i helseboka selv.


Tantor veier 1,51kg og Tarzan veier 1,61kg.


Jeg har valgt å beholde Tarzan i oppdrettet. Tantor er ledig. Han er en herlig pus med mye personlighet. Leken og kosete. FIne markeringer så han godt være på utstilling.


Se bilder av dem i album.21. mai 2019:


I dag veier Tantor 1503g og Tarzan 1529g. Se videoklipp av dem på vår fb gruppe :)20. mai 2019:


I dag er kattungene 11 uker. De vokser fort og holder gode vekter. Vi hadde det veldig morro når vi tok bilder. Kattungene var ivrige og lekte mye, både med hverandre og hver for seg. Se bilder av dem i album.15. mai 2019:


Litt forsinket med å legge ut nye bilder av kattungene, som nå er blitt 10 uker. De er begge selvstyrte og spiser alt de får. Tantor er sikkelig tøffing og ikke redd av seg. Tarzan er rett bak, men noe mer roligere. De har det så kjekt sammen. I dag veier Tantor 1385g og Tarzan 1449g. Nye bilder av dem i album. På facebook gruppen vår kan du også se videoklipp av dem.14. mai 2019:


Vi har DNA- testet alle våres nåværende og tidligere avlskatter for arvelige sykdommer og avlsmatrialer.
Alle kombinasjoner på alle kull er fri for desse arvelige sykdommene. Les om testen under DNA-test i menyen. Det kan ta noe tid før oppdateringen vises i alle nettlesere.7. mai 2019:


3. mai var vi i studio hos Fotograf Marta Lystad Johansen. Kattungene hadde så kjekt. Fikk snust over det meste. Tusen takk til Marta for de nydelige bildene hun tok. (Bildene er redigert av meg). Se alle studio bildene i deres album.


Mandag var kattungene 9 uker. Siden jeg ikke ble feridig med studiobildene ble det ikke tatt nye bilder. men la ut vidioklipp av dem på facebook.


Tantor og Tarzan er høyt og lavt. Men tar gjerne en kosestund inn i mellom.

Desse to er tyngste kattungene til nå i denne kombinasjonen. Og har tatt igjen store søster NO*Condotti's Tiana - SBI b. Tarzan er på god vei til å ta igjen Tantor også💙


Gårsdagens vekter: Tantor - 1163g og Tarzan - 1140g.29. april 2019:


Varme dagar nå, så kattungene sover mest på dagen og styrer til kvelden. Mammapus har god trim der hun desperat løper etter kattungene for å vaske dem og leke med dem.


Tarzan har begynt å bli likere storebror Lumiére. Han har fylldig og tett pels. Fine sokker og kiler. Rundt hode. Kompakt og sterk kropp. Veldig kosete og elsker mat. Ja minste mann spiser mest.

Vekt i dag er 968 g.


Tantor er forsatt noe mellom sine eldre søsken Iridessa og Rulle. Han har fint hode. Fine kiler og sokker. Veldig fluffy lang pels og kraftig kropp. Han gir alt han har hver gang han prøver noe. Elsker lek, men kan godt kose når han er sliten. Vekt i dag er 998 g.


Både Tantor og Tarzan har tatt rekord i vekt over tyngste hannkatt i denne kombinasjonen, det var NO*Condotti's Rulle som hadde den. Og ser ut til de kan ta igjen NO*Condotti's Tiana som forsatt er tyngst av sine søsken før levering. Hun veide 1066g ved 9 uker
Mye personlighet og uttrykk i begge to.


Se nye bilder av kattungene i deres album. Videoklipp på vår fb-gruppe (også i story).23. april 2019:


7 uker har gått fort. Kattungene utforsker, leker og spiser godt. De går fint i lag med de andre kattene. Tantor veier nå 877 g og Tarzan veier 824g.


Se nye bilder av dem i album og videoklipp på facebook.16.april 2019:


Kattungene var 6 uker i går. De går fint på kassen selv uten uhell og spiser godt. Mor frustrerer seg over at de er høyt og lavt, det gjør det ikke like enkelt å få vasket dem. I dag veier Tantor 723g og Tarzan 647g.


Se mange nye bilder av dem i album og videoklipp på vår fb-gruppe.12. april 2019:


Lagt til flere bilder av kattungene i deres album.10. april 2019 - 5 uker:


Kattungene har begynt å spise både våtfór og tørrfór. Weaning og Hills. Smaker også på vann. Tantor ser ut som ei fin blanding mellom sine eldre søsken Rulle og Iridessa, både i utseende og oppførsel. Tøffing når han først er i gang. Elsker oppmerksomhet. Tantor veier nå 577 g. Tarzan er lik med Berlioz og Athena. Han er en sikkelig kose pus og liker så godt å få komme opp på fanget eller i mine armer. Tarzan veier 455 g. Se nye bilder av dem i album. Og videoklipp på vår facebook-gruppe (også i gruppe Story).2. april 2019:


Lagt til flere bilder av kattungene i deres album.


I dag prøvde kattungene å smake litt på vann. Tarzan slikket det i seg. Tantor var noe mer skeptisk, men prøvde tilslutt han også.1. april 2019:


4 uker har gått fort og kattungene leker med hverandre, spiser og utforsker. Tantor er en bestemt ung pus, som er noe mer forsiktig på ukjente områder. Men der han er kjent er han sikkelig tøffing. Han veier nå 439 g.

Tarzan er like nysgjerrig som alltid og ikke mye redd av seg. Tålmodig gutt. Han har nå snust over det fleste områder. Når han er trett er det rett i armene til mamma. Han har nå en vekt på 312 g.


De har leket så mye at begge to har fått seg en på øyet. I dag var de søvnige når vi tok bilder. Men fikk tatt noen før det ble sovetid.


Nye bilder av dem i albumet. Se også videoklipp på vår facebook-gruppe og gruppe-story.28. mars 2019:


Lagt til noen mobil bilder av kattungene i deres album. Se også videoklipp av dem i Story på vår facebook gruppe.25. mars 2019:


Kullet er tre uker og dei har endelig fått navn. Gutt 1 har fått navn Tantor og Gutt 2 heter Tarzan. Kullnavn ble To gode venner, som er inspirert av Disney.

Tantor veier 343g og Tarzan veier 247g.


Tantor er første birma i Norge som er registrert med dette navnet. Tarzan er blitt brukt før :-)


De leker og utforsker, og mor koser seg san med barna. De var trøtte i dag når vi tok bilder, så ble ikke så mange. Se nye bilder av dem i album.


Se videoklipp på vår fb-gruppe.19. mars 2019:


Kullet er over 2 uker og har åpnet øynene, men har ikke vendt seg til mye lys enda. Så de kniper dem fort igjen. De har begynt å utforske sengen de ligger i. Gutt 1 er litt skeptisk på verden og trivest nærest "matfatet" som vi ser på vekten. Han er nå på 265g. Han trener i det små på å gå oppreist. Kraftig kroppsbyggning og rund haudeform. Mye pels.

Gutt 2 er lik sin eldre bror NO*Condotti's Berlioz - SBI b 21, nysgjerrig og utforskende. Samme som storebror var han mindre i vekt på samme alder. Han er nå 204g. Men Berlioz viste oss at dette kan snu helt om. God i kroppsbyggning og mye pels.

Se nye bilder av dem i album.


På vår facebook-gruppe kan du se video av kullet.11. mars 2019:


Første uke har gått fort. CH NO*Ped Alba Amora koser seg som mamma. Men merker at de barnselige kastratfaktene er komt. Hun tar seg gjerne en joggetur rundt spisebordet for så å gå opp i sengen til barna igjen. Hun er bare helt herlig!

Guttene koser seg og spiser. Man ser allerede stor forskjell på dem. Gutt 1 er en skikkelig stor-spiser og har fått en vekt på hele 173g. Han er veldig lik NO*Condotti's Rulle da han var på samme alder.

Gutt 2 er en aktiv fyr. Han beveger seg mye og er svært rask til å ver så liten og ustø. Han har en vekt på 130g. Vekten vil nok jevne seg mer etter hvert. Han sover helst mellom mors forlabber. Begge er trolig sjokoladetabby - SBI b 21 og ser ut til å ha mykje pels.

Se mange nye bilder av dem i albumet.6. mars 2019:


Mandag 4. mars kom to nydelig birma kattunger til verden.


Fødselen ble tung på grunn av at første unge var død og CH NO*Ped Alba Amora måtte ha sitt første keisersnitt. Siden Amora si karriere som avlskatt er over, så ble vi enige i lag med veterinær at hun ble sterilisert samtidig.


Amora er heldigvis erfaren mor og steller godt med sine små. Og nyter selv kastratlivet.

Det ser ut til at det er to gutter.


Pappa til kullet er CH Cinamon Boy av Ontario - SBI b.


Tusen tusen takk til veterinær Siw Røeggen Lødemel, Elisabeth og Elin som assistert inngrepet hos Ørsta Volda Dyreklinkk. Og til veterinær Katarina Hovde Rødstøl for informasjon og hjelp over telefon.


Du / dere er velkommen til å ta kontakt om dere er interessert i en hellig birma kattunge fra NO*Condotti's.


Videoklipp og bilder blir ofte lagt ut først på vår fb - gruppe. Se også gruppens "Story".

Copyright © 2011-2021 by Ingeborg B. Nilsen Lystad. All Rights Reserved

Følg oss